Škoda København

Er du opmærksom bilens lys og lygter?

Er du sikker i trafikken, når tågen lægger sig over Danmark, eller hvis du kommer ud i et heftigt regnskyl?

Alle biler, som er introduceret efter 1. juli 2016, produceres i dag, så både nærlys og baglygter tændes automatisk. De monteres nemlig med en lyssensor, så du ikke glemmer at tænde lyset, når mørket falder på. Mange biler har ligeledes en regnsensor monteret, som registrerer regn på forruden og aktiverer lygtetænding, så du kan køre sikkert videre.

Du skal dog være opmærksom, hvis din bil er produceret i perioden 2011-2016.

Frem til 1. juli 2016 var det nemlig kun lovpligtigt med dagskørelys. Det blev efterfølgende revurderet og efterreguleret af EU, så det nu er lovpligtigt fra producenter at montere bilerne med en lyssensor, så farlige situationer om natten kan undgås.
Ejer du en bil fra perioden 2011-2016 som ikke har en lyssensor monteret, kan vi i langt de fleste tilfælde omkode baglygterne til at tænde fast samtidigt med dagskørelyset.

Ved tåge skal du selvfølgelig også altid være opmærksom. Hold altid både ekstra afstand til forankørende og sikr dig, at dit baglys er tændt. Dette gøres ved at dreje lyskontakten helt til højre. I situationer med meget tåge kan det anbefales at tænde den bagerste tågelygte. For at aktivere denne, skal baglygterne også være tændt. 

Skal vi omkode din bils lygter til at tænde fast, kan du bestille tid på værkestedet. 

Kontakt vores værksted