ŠKODA København

ŠKODA OCTAVIA er den bedste familiebil

ŠKODA OCTAVIA har vundet Women's World Car of the Year i kategorien ‘Best Family Car’. 50 kvindelige motorjournalister fra 38 lande på 5 kontinenter har stemt. Det danske jurymedlem forklarer, hvorfor OCTAVIA er en vinder.

De dage, hvor bilkøbet var mandens beskæftigelse på lige fod med at slå græs, bygge træterrasse og se Sportslørdag, er for længst forbi. I dag tager kvinder – såvel singler som i parforhold – aktivt stilling til, hvilken bil de vil køre i. Derfor er det også kun naturligt, at kvinder har deres egen kåring i form af Women's World Car of the Year (WWCOTY), som blev startet i 2009.

“Kun nogle få procent motorjournalister er kvinder, så selvom vi skam er ligeværdige og respekterede af vores mandlige kolleger, er det relevant med en kåring, der har et globalt ‘sisterhood’ af motorjournalister i juryen. Kvinderne udgør trods alt halvtreds procent af bilisterne,” forklarer det danske jurymedlem Malene Raith, som er journalist og redaktør på bilmagasinet PRÊT-À-PARTIRMagasin.

Hun understreger, at det ikke handler om at kåre ‘kvindebiler’, og at Women's World Car of the Year som enhver anden kåring bedømmer bilerne på sikkerhed, kvalitet, køreegenskaber, design, pris etc.

Rummelig allroundbil

I år har ŠKODA OCTAVIA vundet kategorien ‘Best Family Car’ i et stærkt felt med bl.a. SEAT Leon, Volkswagen Golf og Audi A3.

“Når jeg bedømmer en familiebil, lægger jeg vægt på sikkerhed, plads, komfort, køreegenskaber og motorkraft. Familiebilen skal være en allroundbil, som ikke alene dækker det daglige kørselsbehov, men som også kan bruges til bilferien, turen i sommerhuset og familiebesøget i den modsatte ende af landet med alle i bilen og fuld oppakning,” forklarer Malene Raith og fortsætter:

“I de fleste nye biler sidder man som regel godt i forsæderne. Spørgsmålet er så, hvor meget plads der er på bagsædet. Hvis børnene sidder mast sammen, bliver en i forvejen lang køretur endnu længere! ŠKODA OCTAVIA har plads til tre børn på bagsædet og har samtidig et rummeligt bagagerum.”

Populær over hele kloden

Som en international kåring lægger Women's World Car of the Year vægt på en finde en verdensbil, der så vidt muligt kan købes på alle markeder.

“Normalt tænker jeg på ŠKODA OCTAVIA som en udpræget europæisk bil, og modellen har for eksempel vundet Årets Bil i Danmark to gange. Men nu er det så motorjournalister i 38 lande på 5 kontinenter, som har udpeget den. Det viser mig, at ŠKODA OCTAVIA ikke kun er populær i Danmark – den er også populær i resten af verden. Og det er jo interessant at se, at den appellerer så bredt,” siger Malene Raith og peger på en af de primære årsager:

“ŠKODA OCTAVIA er fornuftigt prissat. Det betyder meget i både Danmark og resten af verden, at den er en rummelig kvalitetsbil, som mange har råd til at købe.”

Udover ‘Best Family Car’ er der 8 andre kategorier i Women's World Car of the Year. Den samlede vinder bliver offentliggjort 8. marts.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk